tirsdag 26. juni 2012

Alliance de Rouen

Pour ceux qui pourraient être intéressés par un séjour à Rouen. Voici quelques informations et idées à consulter sur leur site:
http://www.alliancefr-rouen.org/FRA/default.htm

fredag 8. juni 2012

200 år champagne?

Champagne-flasker som har ligget i 200 år i bunnen av Østersjøen ved Åland, er blitt fikset opp og skal nå selges på auksjon. Det sies at 79 av dem er fortsatt gode... les mer her i Le Monde >

Valgfag?

Vi står foran en ny reform for ungdomsskolen, kanskje ikke den vi ventet på.
Det vil bli gjeninnført nye valgfag for å ha et tilbud til elevgrupper som sliter med teori. Konsekvensen vil bli at færre velger fremmedspråk. To ting å si: De nye valgfagene virker veldig ambisiøse og dermed vil ikke være "lettere" enn språkene, eller vil her også virkeligheten bli noe annet enn det som står på papiret? Det andre er at pga. økonomien vil mange skoler bli nødt til å kutte en del av språktilbudet for å innføre de nye valgfagene. Hvilket(e) språk det vil gå ut over vil nok avhenge av situasjonen i hver skole og kommune. Men det vil nok gå ut over fransk uansett. Dette er beklagelig og et skritt i feil retning, dessverre. Allikevel burde slike fag ha som mål å erstatte de såkalte "fordypningene" i engelsk og norsk.

Hollande president

Alle har fått med seg at Frankrike har fått en ny president - François Hollande (uttales /ålland/) - og en ny regjering ledet av Jean-Marc Ayrault (uttales /erå/). En først konsekvens er å se at de nye ledere holder litt mer avstand til Angela Merkel enn Sarkozy gjorde.
Frem til den 17. juni holdes det valg for det franske "Assemblée nationale". Resultatet vil være avgjørende for Hollandes mulighet til å gjennomføre sitt program.